Skip to content
STEAKOWNIA | RESTAURACJA SKLEP
  • pl
    • en
89 522 27 65
  • Restauracje
  • Menu
    • Białystok
    • Gdańsk
    • Giżycko
    • Biskupiec
    • Warszawa
    • Olsztyn
  • Inspiracje kulinarne
  • Kontakt
  • pl
    • en
89 522 27 65
STEAKOWNIA | RESTAURACJA SKLEP
  • Restauracje
  • Menu
    • Białystok
    • Gdańsk
    • Giżycko
    • Biskupiec
    • Warszawa
    • Olsztyn
  • Inspiracje kulinarne
  • Kontakt

MENU Giżycko

NA START

Carpaccio wołowe

90 g
*

Tatar (udziec górna zrazowa)

100 g
*

Tatar (polędwica wołowa)

100 g
*

Zestaw tatarski

cebula, ogórek konserwowy, kapary, pieczywo
*

Krewetki w panko w sosie słodko-pikantnym

6 szt.
*

Steki klasyczne

Polędwica Filet Mignon

100 g
*

T-Bone suchodojrzewający

100 g
*

Rib eye bone in (Antrykot z/k) suchodojrzewający

100 g
*

Rib eye (Antrykot b/k)

100 g
*

Rostbef b/k

100 g
*

Usługa grillowania steków: od 1 do 3 steków

*

*cena za 100 g przed wysamażeniem

--

Steki rzeźnickie

Sielawka

100 g
*

Bavetta

100 g
*

Gruszka

100 g
*

Krzyżowa

100 g
*

Orzech

100 g
*

Pajączek

100 g
*

Flank steak

100 g
*

Usługa grillowania steków: od 1 do 3 steków

*

*cena za 100 g przed wysmażeniem

--

ZESTAWY

Deska steków rzeźnickich

steki rzeźnickie, frytki stekowe x2, surówka x2, sos do wyboru x2 (zestaw dla dwóch osób)
500 g
*

Polędwica Gospodarza

stek z polędwicy, frytki stekowe, surówka, sos do wyboru x1
200 g
*

Rostbef Warmiński

stek z rostbefu, frytki stekowe, surówka , sos do wyboru x1
300 g
*

Antrykot Mazurski

stek z antrykotu, frytki stekowe, surówka, sos do wyboru x1
350 g
*

Bicepsy wołowe sous-vide z sosem z czerwonego wina

biceps wołowy, frytki z batatów, mix sałat, sos z czerwonego wina x 1
400 g
*

Ossobuco sous-vide

wołowina ossobuco, placki ziemniaczane (3 szt.), mix sałat x 1
300 g
*

BURGERY I KANAPKI

Nachos

kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sos majonezowy, rukola, pomidor, papryczki jalapeno, ser, nachosy, sos jalapeno
180 g
*

Farmer

kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, bacon, ser panierowany, sałata lodowa, cebulka prażona, sos jalapeno
180 g
*

Na wypasie

kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka, roszponka, rukola, pomidor, ogórek konserwowy, czerwona cebula. majonez, sos BBQ
180 g
*

Camembert

kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka ser camembert, żurawina, roszponka, pomidor, sos majonezowy
180 g
*

Becon

kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, becon, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
180 g
*

Pastarmi

kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, pastrami wołowe, rukola, pomidor, musztarda, sos majonezowy
180 g
*

Wieśniak

kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sałata, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
180 g
*

Kozak

dwa kotlety z wołowiny dojrzewającej (2x180 g surowego mięsa), bułka, papryczki jalapeno, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy, sos majonezowy
360 g
*

Zestaw: Burger + frytki stekowe + Coca-Cola 250 ml

nie dotyczy: Kozak Burger, Farmer Burger, Kanapka Szefa
*

Kanapka szefa

Ribeye (antrykot) 280 g, chlebek toskański, pesto bazyliowe, parmezan, roszponka
280 g
*

Kanapka z szarpana wołowiną

wołowina wolno gotowana, bułka pita, rukola, prażona cebula, sosy
*

Kanapka z pastrami

pastarmi wołowe 200g, chlebek toskański, surówka colesław
200 g
*

Zupy

Zupa wołowa gulaszowa

wołowina, papryka czerwona, papryka zielona, włoszczyzna, pomidory krojone w sosie, bulion wołowy, przyprawy
*

SAŁATKI

Sałatka Chateaubriand

polędwica dojrzewająca Chateaubriand, rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktajlowe, ogórek konserwowy, sos miodowo-musztardowy
*

Sałatka Ogrodowa

rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktajlowe, ogórek konserwowy
*

Krewetki

krewetki (8 szt.) w sosie maślano-winnym, pomidory koktajlowe, natka pietruszki, świeży czosnek, sałata lodowa
*

DODATKI

Frytki z batatów

160 g
*

Frytki stekowe

160 g
*

Mix sałat z sosem miodowo-musztardowym

150 g
*

Surówki

150 g
*

Papryczki nadziewane

1 szt.
*

Masło czosnkowe

*

Marynaty

ogórki, oliwki, pomidory suszone
1 szt.
*

Sosy

ketchup, majonez, BBQ, majonezowy, chrzanowy, jalapeno, miodowo-musztardowy, żurawina
45 g
*

Sos pieprzowy

45 g
*

DESERY

Fondant czekoladowy z gałką lodów

*

NAPOJE ZIMNE

Coca-Cola

500 ml
*

Coca-Cola

250 ml
*

Coca-Cola Zero

250 ml
*

Fanta

250 ml
*

Sprite

250 ml
*

Kinley Tonic, Bitter Lemon, Mohito

250 ml
*

Woda niegazowana Kropla Beskidu

330 ml
*

Woda gazowana Kropla Beskidu

330 ml
*

Cappy sok

pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, pomidorowy, z czarnej porzeczki
250 ml
*

Fuzetea

brzoskwiniowa, cytrynowa, mango z rumiankiem
250 ml
*

Burn

250 ml
*

Red Bull

250 ml
*

NAPOJE GORĄCE

Kawa

*

Herbata

*

ALKOHOLE

Piwo beczkowe

Tyskie

0,5 l
*

Tyskie

0,3 l
*

Piwo butelkowe

Corona

0,33 l
*

Lech

0,5 l
*

Żywiec

0,5 l
*

Książęce pszeniczne

0,5 l
*

Książęce ciemne łagodne

0,5 l
*

Syrop malinowy

*

Piwo bezalkoholowe

Lech Free

0,33 l
*

Lech Free limonka z miętą

0,33 l
*

Piwo regionalne

Biskupieckie

0,5 l
*

Kormoran Jasny

0,5 l
*

Kormoran 1 na 100

0,5 l
*

Piwo rzemieślnicze Steakowe

0,5 l
*

WINO

Wino grzane

0,2 l
*

Wino grzane 0%

0,2 l
*

WÓDKA

Wyborowa

50 ml
*

Finlandia

50 ml
*

WHISKY

Ballantines'e Finest

50 ml
*

Jack Daniel's

50 ml
*

Johnnie Walker Red Label

50 ml
*

Jim Beam White Label

50 ml
*

WEKI. WYROBY RZEMIEŚLNICZE

szarpana wołowina BBQ

Długo pieczone mięso wołowe (16 godzin w piecu) z aromatycznym BBQ. SKŁADNIKI: łopatka wołowa 53,52%, ketchup (pomidory, ocet winny , cukier, sól, przyprawy, zioła),cebula, piwo KozelCerny (woda, słód JĘCZMIENNY : jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), śliwka suszona, (śliwki bez pestek, substancja konserwująca : kwas sorbowy), papryka chili, czosnek, Ballantine’s Finest Whisky (zawiera SIARCZYNY), sól, pieprz, sos worchester (woda, sok z tamaryndowca, syrop cukrowy, ocet winny, sos SOJOWY : ( woda, SOJA i mąka PSZENNA), ocet winny , cebula, sól, czosnek, pieprz chili, goździk, ziele angielskie, pieprz czarny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), tymianek świeży, nasiona kolendry, ziele angielskie, liść laurowy. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA.
280 g
*

Klasyczny sos bolognese

Ma doskonały skład, idealnie doprawiony, przygotowany na bazie słodkicpomidorów pelatti. Wystarczy dodać makaron i parmezan aby cieszyć się smakiem. SKŁADNIKI: mielone mięso z karkówki wołowej 35,7%, pomidory pellati (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 22,7%, marchew, woda, wino czerwone, SELER, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, cukier, bazylia świeża, pieprz, tymianek, oregano.
470 g
*

Kimchi

Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. SKŁADNIKI: kapusta pekińska 77,2% , jabłka, sól, cukier, cebula, sos rybny (sardele 66%, sól, cukier), papryka słodka, papryka chili suszona, czosnek, imbir suszony. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA.
170 g
*

Konfitura z czerwonej cebuli

Wspaniała wytrawna konfitura, idealna jako dodatek do mięs i wędzonych wędlin. SKŁADNIKI: cebula czerwona 51,2%, wino czerwone wytrawne (zawiera SIARCZYNY), cukier, ocet jabłkowy (zawiera SIARCZYNY), oliwa z oliwek Sansa Pomace, sól, pieprz, papryka chilli, tymianek. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA .
200 g
*

Pasta wątróbkowa

Pasta jest idealna zarówno na pieczywo, jak i do focacci tradycyjnej i drożdżowej. Jest aksamitna i ma niepowtarzalny smak, dzięki dodatkowi wina Porto. SKŁADNIKI: wątróbka kurza 64,7%, cebula, wino Porto Tawny (zawiera SIARCZYNY), smalec wieprzowy 6,0%, olej rzepakowy, MASŁO (z MLEKA), sól, pieprz, cukier.
170 g
*

Polskie gruszki w delikatnej zalewie

Słodkie i soczyste gruszki, z polskich sadów! Z dodatkiem goździków i cynamonu, z delikatną zalewą na bazie octu. Idealne jako dodatek do deserów, ale również jako słodka przekąska. SKŁADNIKI: gruszka 54,1%, woda, cukier, ocet spirytusowy, goździk, cynamon.
310 g
*

* Aktualne ceny dostępne są w wybranym punkcie restauracyjnym

Polityka prywatności Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 Steakownia
W Biskupcu - spokojnym i malowniczym mieście na Warmii, która jest znana z czystych jezior, lasów i rozległych pachnących łąk - znajduje się nasza siedziba. Od pokoleń dzielimy się tym, co mamy najlepsze - smakiem z Warmii. Już taka nasza natura.