

MENU Giżycko
NA START
Carpaccio wołowe
90 g
*
Tatar (udziec górna zrazowa)
100 g
*
Tatar (polędwica wołowa)
100 g
*
Zestaw tatarski
cebula, ogórek konserwowy, kapary, pieczywo
*
Krewetki w panko w sosie słodko-pikantnym
6 szt.
*
Steki klasyczne
Polędwica Filet Mignon
100 g
*
T-Bone suchodojrzewający
100 g
*
Rib eye bone in (Antrykot z/k) suchodojrzewający
100 g
*
Rib eye (Antrykot b/k)
100 g
*
Rostbef b/k
100 g
*
Usługa grillowania steków: od 1 do 3 steków
*
*cena za 100 g przed wysamażeniem
--
Steki rzeźnickie
Sielawka
100 g
*
Bavetta
100 g
*
Gruszka
100 g
*
Krzyżowa
100 g
*
Orzech
100 g
*
Pajączek
100 g
*
Flank steak
100 g
*
Usługa grillowania steków: od 1 do 3 steków
*
*cena za 100 g przed wysmażeniem
--
ZESTAWY
Deska steków rzeźnickich
steki rzeźnickie, frytki stekowe x2, surówka x2, sos do wyboru x2 (zestaw dla dwóch osób)
500 g
*
Polędwica Gospodarza
stek z polędwicy, frytki stekowe, surówka, sos do wyboru x1
200 g
*
Rostbef Warmiński
stek z rostbefu, frytki stekowe, surówka , sos do wyboru x1
300 g
*
Antrykot Mazurski
stek z antrykotu, frytki stekowe, surówka, sos do wyboru x1
350 g
*
Bicepsy wołowe sous-vide z sosem z czerwonego wina
biceps wołowy, frytki z batatów, mix sałat, sos z czerwonego wina x 1
400 g
*
Ossobuco sous-vide
wołowina ossobuco, placki ziemniaczane (3 szt.), mix sałat x 1
300 g
*
BURGERY I KANAPKI
Nachos
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sos majonezowy, rukola, pomidor, papryczki jalapeno, ser, nachosy, sos jalapeno
180 g
*
Farmer
kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, bacon, ser panierowany, sałata lodowa, cebulka prażona, sos jalapeno
180 g
*
Na wypasie
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka, roszponka, rukola, pomidor, ogórek konserwowy, czerwona cebula. majonez, sos BBQ
180 g
*
Camembert
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka ser camembert, żurawina, roszponka, pomidor, sos majonezowy
180 g
*
Becon
kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, becon, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
180 g
*
Pastarmi
kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, pastrami wołowe, rukola, pomidor, musztarda, sos majonezowy
180 g
*
Wieśniak
kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sałata, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
180 g
*
Kozak
dwa kotlety z wołowiny dojrzewającej (2x180 g surowego mięsa), bułka, papryczki jalapeno, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy, sos majonezowy
360 g
*
Zestaw: Burger + frytki stekowe + Coca-Cola 250 ml
nie dotyczy: Kozak Burger, Farmer Burger, Kanapka Szefa
*
Kanapka szefa
Ribeye (antrykot) 280 g, chlebek toskański, pesto bazyliowe, parmezan, roszponka
280 g
*
Kanapka z szarpana wołowiną
wołowina wolno gotowana, bułka pita, rukola, prażona cebula, sosy
*
Kanapka z pastrami
pastarmi wołowe 200g, chlebek toskański, surówka colesław
200 g
*
Zupy
Zupa wołowa gulaszowa
wołowina, papryka czerwona, papryka zielona, włoszczyzna, pomidory krojone w sosie, bulion wołowy, przyprawy
*
SAŁATKI
Sałatka Chateaubriand
polędwica dojrzewająca Chateaubriand, rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktajlowe, ogórek konserwowy, sos miodowo-musztardowy
*
Sałatka Ogrodowa
rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktajlowe, ogórek konserwowy
*
Krewetki
krewetki (8 szt.) w sosie maślano-winnym, pomidory koktajlowe, natka pietruszki, świeży czosnek, sałata lodowa
*
DODATKI
Frytki z batatów
160 g
*
Frytki stekowe
160 g
*
Mix sałat z sosem miodowo-musztardowym
150 g
*
Surówki
150 g
*
Papryczki nadziewane
1 szt.
*
Masło czosnkowe
*
Marynaty
ogórki, oliwki, pomidory suszone
1 szt.
*
Sosy
ketchup, majonez, BBQ, majonezowy, chrzanowy, jalapeno, miodowo-musztardowy, żurawina
45 g
*
Sos pieprzowy
45 g
*
DESERY
Fondant czekoladowy z gałką lodów
*
NAPOJE ZIMNE
Coca-Cola
500 ml
*
Coca-Cola
250 ml
*
Coca-Cola Zero
250 ml
*
Fanta
250 ml
*
Sprite
250 ml
*
Kinley Tonic, Bitter Lemon, Mohito
250 ml
*
Woda niegazowana Kropla Beskidu
330 ml
*
Woda gazowana Kropla Beskidu
330 ml
*
Cappy sok
pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, pomidorowy, z czarnej porzeczki
250 ml
*
Fuzetea
brzoskwiniowa, cytrynowa, mango z rumiankiem
250 ml
*
Burn
250 ml
*
Red Bull
250 ml
*
NAPOJE GORĄCE
Kawa
*
Herbata
*
ALKOHOLE
Piwo beczkowe
Tyskie
0,5 l
*
Tyskie
0,3 l
*
Piwo butelkowe
Corona
0,33 l
*
Lech
0,5 l
*
Żywiec
0,5 l
*
Książęce pszeniczne
0,5 l
*
Książęce ciemne łagodne
0,5 l
*
Syrop malinowy
*
Piwo bezalkoholowe
Lech Free
0,33 l
*
Lech Free limonka z miętą
0,33 l
*
Piwo regionalne
Biskupieckie
0,5 l
*
Kormoran Jasny
0,5 l
*
Kormoran 1 na 100
0,5 l
*
Piwo rzemieślnicze Steakowe
0,5 l
*
WINO
Wino grzane
0,2 l
*
Wino grzane 0%
0,2 l
*
WÓDKA
Wyborowa
50 ml
*
Finlandia
50 ml
*
WHISKY
Ballantines'e Finest
50 ml
*
Jack Daniel's
50 ml
*
Johnnie Walker Red Label
50 ml
*
Jim Beam White Label
50 ml
*
WEKI. WYROBY RZEMIEŚLNICZE
szarpana wołowina BBQ
Długo pieczone mięso wołowe (16 godzin w piecu) z aromatycznym BBQ. SKŁADNIKI: łopatka wołowa 53,52%, ketchup (pomidory, ocet winny , cukier, sól, przyprawy, zioła),cebula, piwo KozelCerny (woda, słód JĘCZMIENNY : jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), śliwka suszona, (śliwki bez pestek, substancja konserwująca : kwas sorbowy), papryka chili, czosnek, Ballantine’s Finest Whisky (zawiera SIARCZYNY), sól, pieprz, sos worchester (woda, sok z tamaryndowca, syrop cukrowy, ocet winny, sos SOJOWY : ( woda, SOJA i mąka PSZENNA), ocet winny , cebula, sól, czosnek, pieprz chili, goździk, ziele angielskie, pieprz czarny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), tymianek świeży, nasiona kolendry, ziele angielskie, liść laurowy. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA.
280 g
*
Klasyczny sos bolognese
Ma doskonały skład, idealnie doprawiony, przygotowany na bazie słodkicpomidorów pelatti. Wystarczy dodać makaron i parmezan aby cieszyć się smakiem. SKŁADNIKI: mielone mięso z karkówki wołowej 35,7%, pomidory pellati (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 22,7%, marchew, woda, wino czerwone, SELER, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, cukier, bazylia świeża, pieprz, tymianek, oregano.
470 g
*
Kimchi
Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. SKŁADNIKI: kapusta pekińska 77,2% , jabłka, sól, cukier, cebula, sos rybny (sardele 66%, sól, cukier), papryka słodka, papryka chili suszona, czosnek, imbir suszony. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA.
170 g
*
Konfitura z czerwonej cebuli
Wspaniała wytrawna konfitura, idealna jako dodatek do mięs i wędzonych wędlin. SKŁADNIKI: cebula czerwona 51,2%, wino czerwone wytrawne (zawiera SIARCZYNY), cukier, ocet jabłkowy (zawiera SIARCZYNY), oliwa z oliwek Sansa Pomace, sól, pieprz, papryka chilli, tymianek. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA .
200 g
*
Pasta wątróbkowa
Pasta jest idealna zarówno na pieczywo, jak i do focacci tradycyjnej i drożdżowej. Jest aksamitna i ma niepowtarzalny smak, dzięki dodatkowi wina Porto. SKŁADNIKI: wątróbka kurza 64,7%, cebula, wino Porto Tawny (zawiera SIARCZYNY), smalec wieprzowy 6,0%, olej rzepakowy, MASŁO (z MLEKA), sól, pieprz, cukier.
170 g
*
Polskie gruszki w delikatnej zalewie
Słodkie i soczyste gruszki, z polskich sadów! Z dodatkiem goździków i cynamonu, z delikatną zalewą na bazie octu. Idealne jako dodatek do deserów, ale również jako słodka przekąska. SKŁADNIKI: gruszka 54,1%, woda, cukier, ocet spirytusowy, goździk, cynamon.
310 g
*