inspiracje kulinarne
Sałatka z wołowiną dojrzewajacą
Przepisy 9 października 2019
Składniki:
- Wołowina dojrzewająca bavetta/polędwica
- Rukola
- Gorgonzola
- Gruszka
- Granat
- Ogórek
- Rzodkiewka
Ilość dobrać według uznania
Sos 1 porcja:
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Gruszkę kroimy w plastry ok. 0,5 cm i smażymy/grillujemy z wołowiną ok. 2 min. z każdej strony
Po usmażeniu odstawiamy na ok. 1 min.
W tym czasie układamy na talerzu rukolę, pokrojoną w kostkę gorgonzolę, posypujemy pestkami granatu, dodajemy pokrojonego w cienkie plastry ogórka i rzodkiewkę.
Następnie wykładamy na sałatę wołowinę oraz gruszkę i wszystko polewamy sosem.
Smacznego!