inspiracje kulinarne

Sałatka z wołowiną dojrzewajacą

Przepisy 9 października 2019

Składniki:

  • Wołowina dojrzewająca bavetta/polędwica
  • Rukola
  • Gorgonzola
  • Gruszka
  • Granat
  • Ogórek
  • Rzodkiewka

Ilość dobrać według uznania

Sos 1 porcja:

  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

Gruszkę kroimy w plastry ok. 0,5 cm i smażymy/grillujemy z wołowiną ok. 2 min. z każdej strony

Po usmażeniu odstawiamy na ok. 1 min.

W tym czasie układamy na talerzu rukolę, pokrojoną w kostkę gorgonzolę, posypujemy pestkami granatu, dodajemy pokrojonego w cienkie plastry ogórka i rzodkiewkę.

Następnie wykładamy na sałatę wołowinę oraz gruszkę i wszystko polewamy sosem.

Smacznego!

ZOBACZ NASZE MENU